Vand til alle.

Nepal Water Project


25hours Hotels støtter Viva con Agua med vandprojekter i Chitwan-projektområdet. Fra hver online booking via 25hours-webstedet går 50 cent eller centimer til WASH-projekter (vand, sanitet og hygiejne).

748 millioner mennesker på verdensplan har ikke adgang til rent drikkevand. Mere end 2,5 milliarder mennesker har ikke tilstrækkelige basale sanitære forhold. Disse tal rørte den tidligere FC St. Pauli-fodboldspiller Benjamin Adrion så meget, at han i 2006 stiftede foreningen Viva con Agua. I samarbejde med Welthungerhilfe støtter organisationen internationale vandprojekter.

Efter et vandprojekt, som Viva con Agua og Welthungerhilfe (WHH) startede i 2012 i det nordlige Indien, og som overraskende hurtigt blev en stor succes, udvidede organisationen projektet og nåede det sydlige Nepal. I mellemtiden støtter Viva con Agua projekter i Nepals landdistrikter sammen med WHH og den lokale partnerorganisation RRN (Rural Reconstruction Nepal).

Et af fokusområderne i projektet i Chitwan er skolerne i projektområdet. De til tider meget lange afstande, som børnene skal tilbagelægge for at komme i skole, gør det endnu vigtigere at sikre, at skolerne har rent drikkevand og adgang til toiletter. Desuden er hygiejneundervisning særlig nyttig i skoler, da børn er de hurtigste til at lære og gennemføre ny hygiejneadfærd.

De nuværende projekter i projektområdet fokuserer på skoler.

De nuværende projekter i Nepal, Indien, Etiopien, Burkina Faso og Uganda spænder fra bygning af latriner til brøndboring. Kort fortalt også benævnt WASH-projekter: Vand, kunst, sanitet og hygiejne. Målet er altid vand til alle, alle for vand.

Sammenslutningen har et godt netværk og indsamler donationer på kreative måder. Indsamling af pant i kopper på 140 festivaler, provenuet fra salget af sit eget mineralvandsmærke Viva con Agua og indsamlingsløb er blot nogle af de måder, hvorpå foreningen indsamler penge til et godt formål. Indtil videre har Viva con Agua været i stand til at rejse omkring 12 millioner euro til finansiering af vandprojekter og dermed til bæredygtig forbedring af levevilkårene for mere end tre millioner mennesker.


back to
top