Artist in Hotel Residence

Det kunstneriske hjerte i 25hours Hotel Langstrasse i Zürich er gæsteatelieret i stueetagen. "Artist in Hotel Residence" tilbyder internationale og nationale kunstnere arbejdsrum og infrastruktur. De inviterede kunstnere bor og arbejder midlertidigt i Hotel og efterlader et kunstværk til Hotel kunstsamlingen ved afslutningen af deres ophold. I løbet af deres ophold åbner kunstnerne atelieret for Hotel's gæster og den kunstinteresserede offentlighed. I løbet af en eftermiddag er kunstnerne i opholdsstedet til stede i "Open Studio" med en udstilling på Small, et foredrag eller en præsentation af de værker, noter og research, de har lavet i Zürich.
"Artist in Hotel Residence" er et engagement fra 25hours Hotel Langstrasse og er kurateret af Esther Eppstein, kunstner og kurator fra Zürich.

Artist in Hotel Residence 2024
I samarbejde med kunstnere, kunsthaller og gallerier fra Zürich
 
Konstantin Leitner, Wien
I samarbejde med Sophie Nadler, kunstner og Etienne Eisele, kunstner, begge Zürich
8. juli til 20. juli, åbent atelier lørdag den 20. juli kl. 16-19
 
Rose Ras og Louis Lanne, Paris
I samarbejde med Modern Animal Gallery, Zürich
22. juli til 3. august, åbent atelier lørdag den 3. august kl. 16-19.
 
Olga Kundina, Tel Aviv
I samarbejde med Maria Pomiansky, kunstner, Zürich
5. til 17. august, åbent atelier lørdag den 17. august kl. 16-19.
 
Zina Isupova og Felix Oehmann, Berlin
I samarbejde med dacodac space, Zürich
19. til 31. august, åbent atelier lørdag den 31. august kl. 16-19.

Artists in Hotel Residence

Matheline Marmy
12. til 28. august 2023

Den Genève-baserede kunstner Matheline Marmy kommer fra fotografiets verden og arbejder med manipulerbare og reaktive materialer: metaller, vand, salte, syrer, tekstiler, sollys og bakterier - som hun skaber objekter og installationer af i kombination med materialer som glas eller plastik. Hun er også medredaktør af serien af kunstnerpublikationer "Exhibitions on Paper". Matheline Marmy blev inviteret af Orlando Werffeli, lederen af det Zürich-baserede off space Lighthaus, for at forny sine kontakter på Zürichs kunstscene på tværs af den schweizisk-franske/schweizisk-tyske kulturelle kløft og for at udnytte nye netværksmuligheder.

I atelieret afprøver Matheline Marmy forarbejdningsteknikker. Hun lodder messingnet og kobber for at skabe eksperimentelle teststykker, der hænger på betonvæggen og bliver rørende kunstværker i deres arkaiske og ekspressive abstrakte materialitet.

Open Studio i hotellets atelier lørdag den 26. august 2023


I hotellets kunstsamling:

Matheline Marmy 'Untitled (Test piece 4)'
Kobber og messingnet, 2023

Marilyn Boror Bor
16. juli til 7. august 2023

Marilyn Boror Bor er en maya-kaqchikel-kunstner fra Guatemala. Det Zürich-baserede kuratorteam Selina Fülscher og Wagner&Friends inviterede kunstneren og hendes partner, den grafiske designer Jimena Pons, til Zürich.
Bekræftelsen af forfædre og jordens frugter er elementer i den rituelle Maya-kultur og indgår også i Marilyn Boror Bors nutidige kunstneriske praksis inden for maleri, tryk, fotografi, installation og performance. Hendes værker er projekter, der fokuserer på selvstændiggørelse, analyse og bevarelse af de oprindelige Maya-Kaqchikels tankegang og sprog.

I slutningen af hotelopholdet vil Marilyn Boror Bor og Jimena Pons præsentere værker og undersøgelser i atelieret, som blev produceret under deres ophold, herunder en "chokolade"-kreation med kakaobønner fra Guatemala, støbt i schweizisk cement. Gæster i atelieret inviteres til at tænde et lys og føje det til den rituelle cirkel, der består af kakaobønner, garn, blomsterblade, ånder og lys for at mindes de afdøde, forfædrene og naturens cyklus.

Jimena Pons, Marilyn Boror Bor og Esther Eppstein i atelieret. Foto© Seline Fülscher

Åbent atelier i hotellets atelier lørdag den 5. august 2023


I hotellets kunstsamling:

Marilyn Boror Bor 'Peinar las raíces IV. Rituales Sepultados (Kamning af rødderne IV. Begravede ritualer)'
Objekt i 3 dele, beton med garn (hvid, gul, orange), 2023


I hotellets samling:

Marilyn Boror Bor 'Peinar las raíces IV.

Natalia Zourabova
25. juni til 6. Juli 2023

Den israelske kunstner Natalia Zourabova blev inviteret af den Zürich-baserede kunstner Maria Pomiansky til at strejfe rundt i hendes elskede Zürich og tegne sammen.
Kunstnerne tegner overalt - de har altid tuscher og papir ved hånden - uanset om det er på hotellet, ved strandbadet eller på en tur til de nærliggende bjerge. I slutningen af opholdet vil Natalia Zourabova og Maria Pomiansky udstille et udvalg af de tegninger og malerier, som de skabte i Zürich, i atelieret.

Begge malere er aktive medlemmer af den succesfulde israelske kvindelige kunstnergruppe New Barbizon, som blev etableret i Tel Aviv for ti år siden. New Barbizon-malerne er alle født i det tidligere Sovjetunionen og emigrerede til Israel, da de var unge, og det var her, deres veje krydsedes. New Barbizon bringer malerens atelier tilbage til den offentlige sfære og hverdagen. Kunstnerne maler hverdagslivet, venner, familie, gader og scener i atelieret eller på dørtrin i Tel Aviv, Haifa eller Zürich.

Åbent atelier i hotellets atelier torsdag den 6. juli 2023


. Juli 2023


I hotellets kunstsamling:

Natalia Zourabova "A Hotel Bar"
Akryl på papir, 2023

Selina Trepp
11. til 18. marts 2023

Selina Trepp byder hotelgæster og kunstinteresserede velkommen til Guest Studio i stueetagen. Kunstneren vil præsentere en Small udstilling, lige ud af kufferten: malerier, tegninger og stop-motion videoanimation, alt sammen skabt i hendes atelier i Chicago. Selina Trepp er inviteret af Esther Eppstein, kunstner og kurator for 25hours Guest Studio, til Zürich for at holde en artist talk på Message Salon og Migros Museum für Gegenwartskunst.

Selina Trepp er født i Zürich og bor og arbejder i Chicago, USA. Hendes værker er udstillet på museer, kunsthaller og i det offentlige rum i hele USA. Hun synger og spiller videolah i Spectralina, lyd/videoprojektet med sin mand, musikeren og produceren Dan Bitney, og optræder også live med musikere som Tomeka Reid og Caroline Davis på internationale festivaler, klubber og kunstgallerier.

Åbent studie i hotellets studie søndag 12. marts 2023


I hotellets kunstsamling:

Selina Trepp "Spring Fever"
Mixed media on paper, 2023

Natalia Peredvigina & Kirill Agafonov
30. August til 13. September 2022

Diplomatkufferten repræsenterer mikrodiplomatiet i "Embassy of Microterritories" i materiel form. Kufferten åbner sig; håndlavede filigranobjekter lavet af fundne materialer, plantedele og affald fungerer som udgangspunkt for samtaler. Natalia Peredvigina og Kirill Agafonov udspørger observatørerne om deres personlige territorier og indre kompas. "Embassy of Microterritories" opfordrer til bilaterale forhandlinger og interviews på kontoret; der skabes kunstværker, samtaler og netværk.


I hotellets kunstsamling:

Embassy of Microterritories "Open from Monday to Sunday 1-13 September, 2022"
Brass plaque, 2022

Pauline Beaudemont
16. juni til 3. juli 2022

Pauline Beaudemonts surrealistiske, feministiske, oprørske og poetiske installationer, tegninger, skulpturer, tekster og kunstværker bevæger sig mellem drøm og fantasi. Den franske kunstner leder det parisiske kunstnerdrevne sted Artemis Fontana, som hun selv har grundlagt. I hotelatelieret i Zürich skaber hun nye collager og tegninger samt fotografiserien "Temps Calmes" - de sort-hvide filmfotografier viser venner fra Zürich, der nyder lidt fred og afslapning. Læs mere her.


I hotellets kunstsamling:

Pauline Beaudemont "Greta Knutson's house"
Collage, 2022

Kinga Toth
16. Maj til 3. juni 2022

Kinga Toth, den ungarske lingvist, kunstner og digter, bruger sine performances til at kombinere poesi og musik med elementer af visuel kunst. Hendes tekster inkorporerer biografiske, feministiske og socio-økologiske temaer. Kinga Toth har udgivet adskillige digtsamlinger på flere sprog. I hotellets atelier skriver digteren nye digte på en gammel skrivemaskine; collager og den tynde digtsamling "szendvics/beim sandwich" er skabt af tekstfragmenter og materialer fundet på hotellet.


I hotellets kunstsamling:

Kinga Toth "Mundblume I"
Collage og tekst, 2022

Irina Kurtishvili
6. til 20. maj 2022

Irina Kurtishvili. Maj 2022

Irina Kurtishvili, kunstner og kurator, er født i Tbilisi i den tidligere sovjetrepublik Georgien; hun bor og arbejder nu i Köln og Tbilisi. Irina Kurtishvili står bag adskillige udstillinger, publikationer og kunstneriske initiativer i både Tyskland og Georgien, som fokuserer på arkitektur, kunst og film i Georgien. I atelieret på hotellet forbereder kunstneren sig til sit foredrag "Kaukasus - et referencearkiv", som afholdes den 18. maj på Kunsthalle Zürich.


I hotellets kunstsamling:

Irina Kurtishvili "Le grand rendez-vous (5)"
Collage, 2007

Irina Kurtishvili "Le grand rendez-vous (6)"
Collage, 2007

Ed Young
12. August til 8. September 2019

Den sydafrikanske kunstner Ed Young er blevet kendt for sine provokerende og samfundskritiske interventioner i gallerier og kunstinstitutioner, og som medleder af et projektrum i sin hjemby Cape Town. Ed Young leger med kunstnerens rolle som gøgler, entertainer og formaner, og provokerer beskueren med værker, der med undergravende humor spejler samfundet og kunstindustrien kritisk.


I hotellets kunstsamling:

Ed Young "It's Fun Without You"
Akryl på beton, 2019

Eva Vuillemin
28. juli til 12. august 2019

Født i Zürich, bor og arbejder Eva Vuillemin i Berlin. Kunstneren arbejder med performance, video og analogt fotografi. Eva Vuillemin blev bestilt af 25hours Hotel Langstrasse til at udføre et eksklusivt fotografisk projekt. Under sit ophold i Zürich strejfede kunstneren rundt i bydelen Langstrasse med sit kamera og det velkendte, men også distancerede blik fra en, der ikke har boet der i lang tid. Tilbage i Berlin opstod en subjektiv og personlig hyldest til Langstrasse fra hendes atelier og fotografiske laboratorium.


I hotellets kunstsamling:

Eva Vuillemin "Langstrasse - Eine Chronik der laufenden Beobachtungen" (Langstrasse - En kronik af igangværende observationer)
Analog fotoserie, i flere dele, forskellige formater, C-prints, 2019

Gorod Ustinov
3. til 30. juli 2019

Gorod Ustinov. Juli 2019

Mikrokunstnergruppen Gorod Ustinov fra Izhevsk, Rusland, har arbejdet på et langsigtet forskningsprojekt, "Museum.Delivery", for at udforske de muligheder, som et museum tilbyder i forhold til at facilitere både deltagelse og udveksling af ideer. "Museum.Delivery" er en kunsttjeneste: Gorod Ustinov leverer og skaber museer, hvor der er brug for dem. Interesserede kunne besøge Gorod Ustinov i hotellets atelier i stueetagen nær baren, eller alternativt kunne gruppen kontaktes via e-mail (på engelsk) på gorodustinov@gmail.com.


I hotellets kunstsamling:

Microterritory Gorod Ustinov "An artifact from Erde der Langstrasse"
Champagneglas og fundne tekstiler, 2019

Davix
16. til 28. april 2019


Den Lucerne-fødte musiker og maler Davix flyttede ind i hotellets studie med sit trommesæt og en kasse med billeder. Gennem en omhyggelig udvælgelsesproces valgte kunstneren, hvilke kunstværker der skulle udstilles på "Die Diele", et kunstudstillingsvindue i Langstrasse -distriktet. Hver dag sad Davix ved sit trommesæt og trommede i takt til togene, der buldrede forbi på skinnerne overfor atelierets vindue.


I hotellets kunstsamling:

Davix "Uden titel"
Akryl på lærred, 2017

Stini Arn
30. Marts til 15. April 2019

Kunstneren og musikeren Stini Arn er født i Schweiz og bor og arbejder i Bamako, hovedstaden i Mali i Vestafrika. Stini Arn har ikke kun fulgt lyde over hele verden i mange år, men også tekstilernes historie, især vævning. I Bamako byggede kunstneren en væv og har genoplivet glemte traditionelle teknikker og mønstre sammen med lokale vævere. Kunstneren har også åbnet Atelier Yiriba i Bamako, et åbent sted, hvor lokale børn kan være kreative. Stini Arn og Dramane Mallé åbnede hotellets atelier for venner, entusiaster og hotelgæster lørdag den 13. og søndag den 14. april fra kl. 16.


I hotellets kunstsamling:

Stini Arn "Bamakoton" (Lyden af Bamako)
Vævet tekstilbillede fra Mali, 2019

Sergio Rojas Chaves
1. til 14. oktober 2018

Sergio Rojas Chaves. Oktober 2018

Sergio Rojas Chaves, født i Venezuela, bor og arbejder i San José, Costa Rica. Sergio Rojas Chaves' performances, collager, kunstværker og fotografier udforsker forholdet mellem menneskeheden og naturen. På invitation fra Réunion Zürich tilbragte Sergio Roja Chaves sit ophold i hotellets atelier med at skabe en installation til vinduesudstillingen i kunsthallen "Die Diele" og planlægge en performance, der skulle opføres under åbningen.


I hotellets kunstsamling:

Sergio Roja Chaves "Bird Hospitality"
Fotografi, 2018

Sergio Roja Chaves "To fold a bird #5" og "To fold a bird #6"
Collager, 2018

Mark Divo
23. August til 3. september 2018

Kunstneren og kuratoren Mark Divo, der er opvokset i Zürich, har vundet berømmelse uden for byens grænser som initiativtager til en lang række "kulturelle besættelser". Hans karrieres højdepunkt fandt sted i 2002 med overtagelsen af den historiske Cabaret Voltaire på Spiegelgasse i Zürich. Lige siden har Mark Divo arbejdet på at genoplive den dadaistiske tradition i Zürich med sine mange dadafestivaler. Mark Divo indrettede en midlertidig butik i hotellets atelier med kunst og den seneste kollektion fra hans fashion art label "Gangster Hippie Fashion". Alle besøgende er velkomne!


I hotellets kunstsamling:

Mark Divo "Gangster Hippie Fashion"
Tøj, silketryk, 2018

Mark Divo "Peripherie der Zukunft / Prime Tower Bleibt" (Fremtidens periferi / Prime Tower forbliver)
Tallerken, kop og underkop, porcelænsudgave, 2013

Anna Lukashevsky
5. til 21. august 2018
11. september til 16. Oktober 2017

Anna Lukashevsky er født i Vilnius, Litauen, og bor og arbejder i Haifa og Tel Aviv, Israel. Kunstneren er medlem af malerkollektivet New Barbizon. New Barbizon bringer det figurative maleri tilbage til samtidskunsten, ind i vores hverdag og ud på gaden. I Zürich gik kunstneren på gaden med sin skitsebog i hånden. I hotellets atelier arbejdede maleren med olie- og akrylmaling på lærred.


I hotellets kunstsamling:

Anna Lukashevsky "Lady in Hotel"
Akryl på lærred, 2017

Anna Lukashevsky "In the hotel kitchen 1+2"
Tegninger, 2017

Anna Lukashevsky "Jernbanearbejder"
Pasteller på papir, 2018

Anna Lukashevsky "Seebad Zollikon" (Zollikon lido)
Pasteller på papir, 2018

Chloe Feinberg
24. juli til 4. august 2018

Den britisk-amerikanske kunstner Chloe Feinbergs medier omfatter tegninger, animationer, videografi og malerier. Kunstbogforlaget Innen præsenterede den nye udgivelse "Chloe Feinberg: Hermetica" i forlagets lokaler i Zürich med en udstilling af de Large-skala billeder, hun skabte under sit ophold i hotellets atelier.


I hotellets kunstsamling:

Chloe Feinberg "Untitled"
Akryl på indpakningspapir, 2018

Louis M. Schmidt
19. juni til 8. Juli 2018

Den amerikanske kunstner og publicist Louis M. Schmidt, der er baseret i L.A., skitserer sine (introspektive) observationer, hvor end han går. Kunstneren brugte hotellets atelier som udgangspunkt for sine ture rundt i byens gader og kreative rum. Louis M. Schmidt producerer Small udgaver af zines (trykte hæfter), som han deler med folk i et globalt selvudgivelsesnetværk.


I hotellets kunstsamling:

Louis M. Schmidt "This is Not Where We Were Promised, 2018"
Akryl på lærred, 2018

I hotellets kunstsamling:

Louis M. Schmidt "This is Not Where We Were Promised", 2018

Akryl på lærred, 2018

Oliver Ross
18. Maj til 6. Juni 2018

Kunstneren Oliver Ross, der bor i Hamborg, er grundlægger og eneste medlem af Rossology, som har et manifest, som kunstneren skrev i 2013. Hans værker omfatter malerier, tekst og multimedieinstallationer. Under sit ophold i hotelstudiet producerede Oliver Ross lysende objekter, tegninger og collager lavet af en række forskellige materialer, herunder genbrugsmaterialer. Ved afslutningen af sit ophold inviterede kunstneren besøgende til at se sin udstilling i hotellets atelier.
Efter at have afsluttet sit ophold i atelieret på 25hours Hotel Langstrasse, forklarede Oliver Ross, i hvilket omfang en ændring af arbejdsplads påvirkede hans kreative proces, og om kunst og hoteller kan fungere godt sammen. Læs mere her.


I hotellets kunstsamling:

Oliver Ross "DEKO-RATIO"
Multimedie, lyskilder på lærred, 2018

I hotellets kunstsamling:

Oliver Ross "DEKO-RATIO"

Multimedie, lyskilder på lærred, 2018

Rich Bott
26. maj til 5. Juli 2017

Den amerikanske kunstner og filmskaber Rich Bott dannede den kunstneriske duo Animal Charm i 1995 sammen med Jim Fetterley. Duoen er blevet pionerer inden for videofilm-collager og er stadig aktive i Los Angeles. I slutningen af sit ophold præsenterede Rich Bott en Small udstilling i atelieret med tegninger, fund og en publikation skabt under hans ophold på hotellet på Langstrasse.

På åbningsarrangementet viste Rich Bott en musikvideo "Ariel Pink's Haunted Graffiti", lavet af Animal Charm og Ariel Pink i 2011, på hotellets tv i suite 724, efterfulgt af en diskussion om VHS-videokunst og amerikanske medier og popkultur med kunstneren og den Zürich-baserede filmekspert Marcy Goldberg.


I hotellets kunstsamling:

Rich Bott "Serie Ricola I-III" (Ricola Series I-III)
Indiansk blæk på papir, 2017

Den amerikanske kunstner og filmskaber Rich Bott dannede den kunstneriske duo Animal Charm i 1995 sammen med Jim Fetterley. Duoen er blevet pionerer inden for videofilm-collager og er stadig aktive i Los Angeles. I slutningen af sit ophold præsenterede Rich Bott en udstilling på Small med tegninger, fund og en publikation, som han havde skabt under sit ophold på hotellet på Langstrasse.

Ved åbningen viste Rich Bott en musikvideo "Ariel Pink's Haunted Graffiti", lavet af Animal Charm og Ariel Pink i 2011, på hotellets tv i suite 724, efterfulgt af en diskussion om VHS-videokunst og amerikanske medier og popkultur med kunstneren og den Zürich-baserede filmekspert Marcy Goldberg.

Lukatoyboy
24. april til 21. Maj 2017

Den Beograd-fødte kunstner Lukatoyboy, som har base i Berlin, startede Artist Residency-programmet på det nyåbnede Hotel 25hours Langstrasse . Ved studiets velkomstfest gav Lukatoyboy en live-udgave af en PlayStation-lydkomposition, og Tel Avivs undergrunds-lo-fi-musiker Ryskinder spillede sin første koncert i Schweiz. Publikationen "Hotel Confidential" blev udgivet i slutningen af Lukatoyboys ophold. På sine mange rejser gennemsøgte kunstneren computerne i hotellobbyerne, herunder dem på 25hours Hotel Langstrasse, for at finde efterladte dokumenter. Ved åbningsarrangementet spillede Lukatoyboy et DJ-sæt med bånd i Audiotape Lounge på hotellets første sal.


I hotellets kunstsamling:

Lukatoyboy "Hotel Tape"
Original kassette i Audiotape Lounge, 2017

Veli&Amos
Kunst på hotellet

Veli Silver (Slovenien) og Amos Angeles (Schweiz) mødtes på gaden i Bukarest i 2008. De to kunstnere har arbejdet i Zürich under navnet Veli&Amos siden 2010. Veli&Amos' multimediekunst forener maleri, video, musik og performance. Veli&Amos producerer videoklip og popsange, appellerer til deltagelse i deres langsigtede projekt "Let's save the whales international", sprayer lærreder ikke kun med aerosoler, men også med klargjorte ildslukkere, og er i centrum som hovedpersoner og hovedpersoner i deres medieproduktioner. Med deres film Style Wars 2 (2013), en humoristisk nutidig hyldest til den legendariske kultfilm "Style Wars" om den tidlige New York-graffitiscene i 1970'erne, turnerede duoen i internationale kreative rum og på filmfestivaler i bl.a. Tyskland, Rusland, Israel og USA efter en vellykket premiere i Zürich.


I hotellets kunstsamling:

Veli&Amos "18° Cloudy"
Lysboksfotografi, 2017

Veli&Amos "Below Zero"
Fotografi og maleri på betonvæg, 2017

Veli&Amos "Human Body"
Brandslukkerspray på lærred, 2017

Anna Lukashevsky
Hotel, 2017

Anna Lukashevsky
Railway worker, 2018

Louis Schmidt
This is Not Where We Were Promised, 2018

Davix
Untitled, 2017

Mark Divo
Gangster Hippie Fashion, 2018

Mark Divo
Peripherie der Zukunft / Prime Tower Bleibt, 2013

Rich Bott
Serie Ricola I-III, 2017

Sergio Roja Chavez
Bird Hospitality, 2018

Sergio Roja Chavez
To fold a bird #5, 2018

Sergio Roja Chavez
To fold a bird #6, 2018

Stini Arn
Bamakoton, 2019

Davix
Untitled, 2017

Chloe Feinberg
Untitled, 2018

Anna Lukashevsky
Seebad Zollikon, 2018

Oliver Ross
DEKO-RATIO, 2018


back to
top